در ابتدا بیوگرافی کوتاهی از خود ارائه کرده و توضیحاتی را پیرامون زمینه فعالیت شرکت سامانه‌های هوشمند پردازش ارائه دهید :

تخصص اصلی شرکت سامانه‌های هوشمند پردازش و سامانه رهپاد در تولید محصولات هوشمند است. هوشمند شدن در پروژه‌های مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است که مهمترین آن‌ها شامل :

سیستم‌های کنترل تردد خودرو

سیستم‌های امنیتی-حفاظتی

سیستم‌های پرداخت‌نوین

اتوماسیون‌ها و راهکارهای هوشمند برای هوشمند‌سازی ساختمان‌ها

کارخانجات

پارکینگ‌ها و موارد مشابه است.

 

 

محصولات ارائه شده توسط شرکت سامانه‌های هوشمند پردازش به چند دسته طبقه‌بندی می‌شوند؟

با توجه به مواردی که ذکر شد، سامانه‌ای را در سال ۱۳۸۶ تحت عنوان سامانه رهپاد ثبت کردیم که این سامانه، سامانه تخصصی کنترل تردد خودرویی مجموعه ماست، البته در حوزه‌های دیگر نیز سامانه‌های تخصصی ویژه‌ای داریم؛ به عنوان مثال

سامانه سها در حوزه هوشمند‌سازی اتوماسیون‌های پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد

سامانه سحر در حوزه سیستم‌های نظارتی و امنیتی فعالیت دارد

سامانه پردیس در حوزه اتوماسیون‌های صنعتی و هوشمندسازی کارخانجات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سامانه رهپاد که برند خودرویی ما است، زیرمجموعه‌های مختلفی دارد که شامل سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای متعددی می‌شود.

به عنوان مثال می‌توانیم از

سامانه‌های پلاک‌خوان

سامانه‌های مدیریت پارکینگ (PMS)

سامانه هدایتگر هوشمند پارکینگ (PGS)

سامانه‌های پرداخت نوین و زیرسامانه‌های CashLess نام ببریم.

سامانه کنترل تردد خودرو، که عنوان آن سامانه ترافیک است، سامانه‌ای است که در سازمان‌ها، ادارات، مجتمع‌های مسکونی، مجتمع‌های تجاری کاربردی است و عملیات اصلی این سامانه، ثبت و کنترل تردد تمام خودروها و به‌تبع آن تمام افرادی که از طریق خودرو به یک مجموعه وارد و از آن خارج می‌شوند، است.

در این سامانه می‌توانیم گزارش‌های مختلفی از لحاظ آماری، امنیتی، تصویری و غیره روی این اطلاعات داشته باشیم. برای این موضوع از ابزارهای مختلفی استفاده می‌شود که یکی از آن‌ها دوربین و نرم‌افزار پلاک‌خوان است. مورد دیگر استفاده از تجهیزات RFID و تجهیزات هوشمند اکسس کنترل است و سایر زیرسامانه‌ها و تجهیزات سخت‌افزاری می‌توانند به سامانه کنترل ترافیک رهپاد متصل شوند.

سامانه دیگری داریم تحت عنوان رهپاد پارکینگ که این سامانه برای مجتمع‌های تجاری بیشتر کاربردی است .

این سامانه در ورودی و خروجی‌های پارکینگ نصب شده و عملیات کنترل تردد خودروها در پارکینگ، بحث‌های مربوط به عملیات مالی و حسابداری، ثبت اطلاعات در زمان ورود و خروج و گزارش‌های مختلفی که در حوزه پارکینگ‌های تجاری ممکن است کاربردی باشد، را ارائه می‌نماید. زیرسامانه‌های این مجموعه نرم‌افزاری شامل زیرسامانه‌های حسابداری، خزانه‌داری، امنیت پارکینگ، کنترل ترافیک ، باشگاه مشتریان پارکینگ می باشد.

یک نرم‌افزار و اپلیکیشن بسیار بزرگی است که حدود ۱۰ سال روی این سیستم کار شده است و در پروژه‌های متعددی مورد استفاده قرارگرفته است. این سامانه نیز مثل بقیه سامانه‌ها این امکان را دارد که از تجهیزات سخت‌افزاری مختلفی استفاده کند که در اغلب این‌ها تلاش بر این بوده است که هوشمندسازی رعایت شود. از این تجهیزات می‌توانیم به سامانه پلاک‌خوان اشاره کنیم که در سیستم مدیریت پارکینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. سامانه‌های کارت‌خوان، دستگاه‌های صدور هوشمند کارت پارکینگ، دستگاه‌های دریافت خودکارکارت پارکینگ، زیرسامانه‌های پرداخت، اعم از دستگاه‌های پرداخت بدون حضور اپراتور (دستگاه Cashless)، سیستم‌های پوزهای پورتابل و امثالهم را داشته باشیم.

سامانه دیگری را تحت عنوان سامانه هدایتگر هوشمند پارکینگ رهپاد یا همان PGS داریم. این سامانه بسیار جذاب است و  به راننده‌ها، بهره‌برداران پارکینگ و مالکان مجتمع‌های تجاری کمک می‌کند به بهترین نحو از پارکینگ بهره‌برداری کنند.

وظیفه این سیستم آن است که از طریق سنسورهای پارکینگ شناسایی کند کدام موقعیت پارکینگ خالی، کدام موقعیت پر و کدام موقعیت رزرو شده است و از طریق چراغ‌های سبز و قرمز ( با رنگ‌بندی‌های مختلف دیگر که از طریق سیستم قابل تنظیم است) به راننده و البته به مامورینی که داخل پارکینگ حضور دارند، نشان داده می‌شود که هر موقعیت پارک چه شرایطی را دارد و بعد از آن از طریق تابلوهای هدایتگر، خودروها را به موقعیت‌هایی که شرایط پارک مناسبی دارند، هدایت می‌کند. این شرایط می‌تواند خالی بودن فضا باشد یا جلوگیری از تجمع خودرو در یک موقعیت خاص باشد که بر اساس مدیریت پارکینگ قابل تنظیم است .

تابلوهای ظرفیت‌شمار، تابلوهای هدایتگر،سنسورهای مختلف و البته یک نرم‌افزار بسیار قوی در حوزه مدیریت و هدایت پارکینگ داریم که اپراتور و یا بهره‌بردار پارکینگ، می‌توانند از این موارد استفاده کنند و البته بهره‌بردار می‌تواند به دقت پارکینگ خود را مدیریت کند. به عنوان مثال بداند نرخ پر و خالی شدن پارکینگ‌ها که البته خیلی حائزاهمیت است، چگونه بوده و مثلا در طول روز یک موقعیت پارکینگ چندین‌بار پر یا خالی می‌شود یا اینکه در هر موقعیت پارکینگ خودروها حدودا چقدر توقف دارند.

سامانه دیگر، سامانه ثبت تخلفات و سامانه کنترل سرعت است که بیشتر مربوط به پروژه‌های ترافیک جاده‌ای و شهری می‌شود که در سطح کشور نصب شده و وظیفه آن ثبت تخلفات است. با توجه به موارد مذکور ، این شرکت حدود ۱۵ سال به صورت متمرکز در حوزه خودرویی فعالیت می‌کند که محصولاتی که ذکر شد، قابل ارائه است.

 

درحقیقت چه خدماتی توسط شما به بازار فناوری کشور ارائه می‌شود؟

با توجه به اینکه زیرساخت‌های شرکت سامانه هوشمند پردازش، استفاده از نیروهای تحصیلکرده و با رتبه علمی بالاست، هدف اولیه این شرکت نیز تولید فناوری‌های نوین است؛ یعنی این شرکت صرفا به‌عنوان یک کار بازرگانی و یک مجموعه فروشنده محصول، به فعالیت خود نگاه نمی‌کند. هدف اصلی ما این است که هر محصولی را که تولید می‌کنیم یا هر کالایی را که استفاده می‌کنیم، از دانش بالایی برخوردار باشد و البته تمام تلاش‌مان را می‌کنیم که اغلب کالاهایی که ارائه می‌شود را خودمان تولید کرده باشیم.

بنابر این به مجموعه ما بایستی به چشم یک شرکت فناور نگاه شود که کالاهای خود را با فناوری‌های پیشرفته تولید می‌کند و البته پیاده‌سازی پروژه‌ها نیز بر اساس همین راهکارها خواهد بود.

 

این شرکت تاکنون سابقه تکمیل و همکاری در کدام پروژه‌ها را با کدام سازمان‌ها عهده‌دار بوده است؟

با توجه به تجربیاتی که مجموعه ما در حوزه هوشمندسازی و به‌خصوص در حوزه کنترل تردد خودرو و سیستم‌های مدیریت پارکینگ داشته است، سازمان‌ها و ارگان‌های متعددی نیز اعم از سازمان‌های دولتی و خصوصی جزو کارفرمایان مجموعه ما هستند.

این مورد خیلی حائزاهمیت است که یک سازمان یا یک مجموعه، ورود و خروج خودروهای‌شان و میزان اقامت آن‌ها را کنترل کند و به دنبال آن بحث امنیت کنترل تردد خودروهای‌شان را داشته باشند. به همین علت خیلی از سازمان‌ها جذب مجموعه ما شدند و در حال حاضر می‌توانیم بگوییم بیش از ۳۰۰ مجموعه و سازمان دولتی، وزارتخانه، ادارات از مجموعه سیستم‌های ما استفاده می‌کنند .

در حوزه کارفرمایان خصوصی، مجتمع‌های مسکونی و تجاری از محصولات کنترل تردد، مدیریت پارکینگ، هدایتگر هوشمند خودرویی ما استفاده می‌کنند.

شرکت سامانه‌های هوشمند پردازش (رهپاد) تاکنون بیش از ۶۰۰ پروژه تجاری اداری، دولتی، سازمانی را اجرا کرده است که همین امر سبب شده است تجربه بالایی در مجموعه ما حاکم باشد و درصدد آن هستیم که با دریافت نظرات و پیشنهادات از کارفرمایان خود، محصولات‌مان را توسعه داده و بیشتر نیازهای سازمان‌ها را برآورده کنیم.

 

این شرکت برای حضور در صنعت مراکز خرید کشور چه برنامه‌هایی را مدنظر دارد و چه خدماتی را می‌تواند به این صنعت ارائه دهد؟

با توجه به اینکه ما یک محصول بسیار مهم و استراتژیک تحت عنوان مجموعه سامانه‌های پارکینگ هوشمند و مدیریت پارکینگ داریم، خدمات بسیار گسترده‌ای را می‌توانیم به مراکز تجاری و صنعت مراکز خرید ارائه کنیم.

برای هر مجتمع تجاری بسیار پر اهمیت است که بتواند مشتریان خود را مدیریت کند. اولا بحث امنیت مطرح می‌شود که بدانیم چه خودروهایی وارد یا چه خودروهایی خارج شده‌اند یا در زمان بروز مشکل بتوانیم در بدو ورود و در زمان خروج،این موضوع را کنترل کنیم. ثانیا مدیریت مشتریان است که اگر کسی وارد مجموعه می‌شود، ما بتوانیم یک سری امکانات و تسهیلاتی را برای آن در نظر بگیریم که هم در زمان ورود به راحتی ورود پیدا کند و البته برای مشتریان ویژه تمایز خاصی با سایر مشتریان عادی داشته باشند و در زمان خروج، پرداخت و خروج از مجموعه بتوانیم راهکارهایی را طراحی بکنیم که با خاطر آسوده از مجموعه خارج شوند.

اصل و اولویت یک سیستم مدیریت پارکینگ، ورود راحت،موقعیت‌یابی هوشمندانه،پرداخت‌آسان و به دنبال آن خروج راحت از مجموعه است. ما در خیلی از مجتمع‌ها می‌بینیم که در زمان ورود و خروج و همچنین در پرداخت دارای ترافیک سنگینی هستند. بنابراین در سیستم مدیریت پارکینگ رهپاد تلاش کرده‌ایم که خودروها ورود خیلی راحت، پیدا کردن جای پارک خیلی راحت باشد، هدایت خیلی هوشمندانه، پرداخت خیلی ساده و همینطور خروج راحتی را داشته باشند.

ما در هر کدام از این چهار مرحله تجهیزات و سامانه‌هایی را طراحی کردیم که مجتمع‌های تجاری و مراکز خرید بتوانند از آن استفاده کنند. به عنوان مثال در روش سنتی به مشتری کارت داده می‌شود در هنگام خروج نیز صفی تشکیل می‌شود که بتوانند پرداخت‌شان را انجام بدهند. ما تلاش کردیم ورودی را هوشمند کنیم، از تجهیزات هوشمند، مثل سیستم‌های پلاک‌خوان هوشمند، مثل walletهای پرداخت نوین در ورودی، مانند سیستم‌های دریافت هوشمند کارت( Card Dispenser ) و در کل از روش‌های مختلفی برای ورود استفاده کردیم که با دسته‌بندی مشتریان اعم از مشتریان VIP، مشتریان عادی، مالکان مجموعه و مغازه‌دارها می‌توانند یک شرایط ویژه‌ای را در زمان ورود ایجاد کنند.

بعد از آنکه خودرو وارد پارکینگ می‌شود، ما سامانه هدایتگر هوشمند را داریم، سنسورها مشخص می‌کنند کدام جایگاه پر یا خالی است، تابلوها نمایش می‌دهند کدام فضا پر یا خالی است، مشتریان به کدام جهت می‌توانند حرکت کنند که هم به راننده و هم به مسئولین کنترل ترافیک پارکینگ کمک می‌کند. در حوزه پرداخت راهکارهای پرداخت متعددی را ارائه کرده‌ایم. در حال حاضر پنج راهکار پرداخت ارائه شده است؛ راهکار پرداخت نقدی که همیشه وجود داشته، پرداخت از طریق پوزهای پرتابل و دستگاه‌های صف‌شکن، سامانه پارکینگ هوشمند رهپاد با انواع کیف‌پول‌های الکترونیکی رایج در کشور همکاری‌های گسترده‌ای دارد که در پارکینگ‌های مجتمع تجاری می‌توان از این امکان برای تسهیل در امر ورود و خروج و پرداخت بهره‌برداری کرد. تجهیزات CashLess یک سری استندهایی هستند که در سطح مجتمع‌های تجاری نصب می‌شوند قبل از آنکه راننده  بخواهد از پارکینگ خارج شود، کنار این دستگاه ایستاده و با وارد کردن شماره پلاک یا از طریق کارت پارکینگ پرداخت را انجام می‌دهد .

مدل پنجم از طریق رزیویشن پارکینگ است؛ یعنی شما می‌توانید از طریق وبسایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی که مجموعه طراحی کرده است، پارکینگ خود را رزرو کرده و پرداخت را انجام دهید.

این یک مدیریت جامع برای پارکینگ است که بهره‌برداران و مالکین می‌توانند از آن استفاده کنند که رضایت مشتریان خودشان را جلب کنند.

 

استفاده از فناوری‌های هوشمند در مراکز خرید، خصوصا پارکینگ‌ها را چقدر حائزاهمیت می‌دانید؟

ما می‌دانیم که در تمام مجتمع‌های تجاری یکی از ویترین‌های اصلی مجموعه پارکینگ آن است. مشتریان بایستی با آرامش وارد پارکینگ شوند و در زمان خروج هم صفی را داخل فضای سربسته پارکینگ نداشته باشند. به‌الطبع وقتی راهکارهای نوین پیاده‌سازی شوند، آرامش در زمان ورود و هم در زمان پیدا کردن جای پارک و هم در زمان خروج به وجود می‌آید و این مورد سبب ایجاد تمایل به مراجعه مجدد به آن مرکز تجاری خواهد شد.

 

لطفا بفرمایید هوشمندسازی و استفاده از این فناوری چه مزایایی برای کشور به دنبال دارد؟

رسالت مجموعه ما تولید دانش و فناوری همزمان با اجرا و پیاده‌سازی آن در پروژه‌های مختلف است. بنابر این وقتی این دانش بومی باشد هم از حیث تولید سخت‌افزار و هم از حیث تولید نرم‌افزار و هم دانش پیاده سازی و ایجاد راهکاری بهره‌برداری به دنبال آن پیشرفت علم و فناوری داخل کشور خواهیم داشت، ثانیا از خروج ارز جلوگیری می‌شود.

 

شرکت سامانه‌های هوشمند پردازش تاکنون موفق به کسب چه افتخاراتی در عرصه بین المللی شده است؟

شرکت سامانه‌های هوشمند پردازش به همراه اعضای آن افتخارات متعددی را داشته است. ما برنده رتبه سوم جشنواره خوارزمی در سال ۱۳۹۰ هستیم.

چندین مقاله IEEE در حوزه سیستم‌های برق و الکترونیک، سیستم‌های هوشمند، پردازش تصویر، چاپ پنج مقاله ISI در حوزه‌های مذکور را در رزومه خود داریم. و البته رویکرد مجموعه این است که در صورتی که یک محتوا علمی، دانش یا یک فناوری را تولید می‌کنیم آن را  هم در مجامع بین‌المللی و هم  در کنفرانس های داخلی ارائه می‌کنیم. که هم سطح علمی مجموعه خودمان بالا می‌رود هم اینکه علاقه‌مند هستیم که ذات علمی، فناورانه و دانشگاهی مجموعه ما حفظ شود.